Gyógytorna

Intézményünk főállásban foglalkoztat Gyógytornászt.

Az intézmény közösségi életében nagy hangsúlyt kap a csoportos torna, melynek célja a lakók mindennapos fizikai aktivitásának fenntartása. A teljes testet átmozgató gyakorlatok segítenek az izmok erejének, valamint az ízületek mozgásterjedelmének fenntartásában, fejlesztésében. Idős korban elengedhetetlenek a keringést fokozó, tartásjavító, légzőgyakorlatok.

A korlátnál végzett álló torna keretein belül lehetőség van az egyensúly fejlesztésére, ami segíti az idős korban oly gyakori esések megelőzését. A labdával végzett játékos gyakorlatok fejlesztik a koordinációt.

Egyéni torna keretein belül lehetőség van a tartósan ágyhoz kötött betegek esetében a különböző szövődmények (felfekvés, tüdőgyulladás, trombózis, ízületi kontraktúrák, izomsorvadás) megelőzésére, valamint fokozatos mobilizálással a lehető legmagasabb szintű önellátási képesség kialakítására. (Korlátozott kereteken belül ugyan, de) különböző traumatológiai, ortopédiai, neurológiai, reumatológiai betegségek rehabilitációja is megvalósítható az egyéni foglalkozások során.